nedjelja, 22. studenoga 2015.

 ŠTO BI HTJELA BITI KADA ODRASTEM

Kada odrastem voljela bi raditi  nešto s djecom. Mnogi će odma pomisliti da me zanimaju bebe i ona mala djeca. Voljela bi raditi sa većom djecom. Kada odrastem voljela bi biti dječji psiholog. Razgovarati s njima o njihovim problemima i pomoći im što je najvažnije. Što se tiče uzora nisam počela istraživati najpoznatije dječje psihologe ali nadam se da hoću kad nađem vremena ,slobodnog naravno. Ja osobno mislim da se jako dobro razumijem sa djecom. A sada vrijeme će pokazati koliko dobro se razumijem sa malim bićima.

 MOJI HOBIJI

Moj hobij su mažoretkinje.  Njima se bavim od svoje 8. godine. Mnogi misle da su twirling i mažoretkinje jedno te isto. Međutim mažoretkinje su ples a twirilg je twirilng. Volim se njima baviti zato što puno putujemo zabavljamo se i najbolji dio predstavljamo naš klub Unity S Samobor na raznim natjecanjima i manifestacijama. Natjecanja su nas odvela na sve krajeve Hrvatske. Nastupamo u uniformama u čizmama i sa šeširima. Ponekad plešemo i sa pomponima, što je jako zanimljivo. Predlažem svima koji vole plesati istrošiti višak svoje energije na nešto korisno neka se upišu. Plešemo,zezamo se, putujemo, i što je najvažnije stječemo nova iskustva.

srijeda, 4. studenoga 2015.

HAKERI

Haker u raćunalstvu može znaćiti nekoliko pojmova. Ljudi najćešće smatraju hakere kriminalcima. 
Isto tako okrivljujemo ih za viruse i neovlaštena upadanja na inernetske sustave. Hakeri su osobe koje imaju pozitivnu znatiželju istraživati granice mogućnosti što ukljućuje prepravljanje softverskih i hardverskih rješenja kako bi dobila novu funkciju i pronašla novu.Oni jako dobro znaju tj. razumiju se u raćunala, softver i hardver.

KREKERI
Krekeri su informatički zasenjaci koji pokušavaju istražiti nove internetske tehnologije dio njih motiviran je kriminalskim pobudama. 
Krekere dijelimo u tri skupine:

1.Bijele- oni koji koriste svoje znanje kako bi poboljšale programe one surađuju sa proizvođačima softvera nazivamo ih još "White hats"

2.Crne-pravi kriminaalci koji unistavaju sustave zovemo ih još "Black hats"

3.Sive-kombinacija crnih i bijelih npr. spijuni zovemo ih još "Grey hats"

Naime napadu krekera smo izloženi svi. Hakeri su najćešće muškarci bijelci u dobi od 15 do 30 godina oni su arogantni nekulturni i najćešće su ljubitelji znanstvene fantastike.

Kevin Mitnick 
-jedan od najpoznatijih hakera u svijetu 
-poznat po nadimku  "Condor" 
-Uhićen za zbog neovlaštenog upadanja  i objavljivanja broja kreditne kartice racunala  Tsutome Shimomure stručnjaka za sigurnost kompjuterskih objava 1995.g.


 Cliff Stoll

-poznat po ozbiljnom upadanju na mrežu 1986.g. kopirao podatke sa sveučilišnih, vojnih i vladinih kompjutera u SAD-U